Om Strandsborg

Add Your Heading Text Here

Simpel fjer

Historie

Strandsborg har dannet rammerne for leg og fællesskab siden 1954. 

Carl Ewald Nielsen og hans venner tog de første spadestik, og forvandlede et stykke utæmmet Djursland til et sted, hvor man kunne være og lære.

De byggede den første lejrbygning og begyndte at afholde søndagskoler og sommerlejre – en tradition, der er fortsat op til i dag. 

I 1989 byggede man den trelængede lejrbygning, der står der nu. Meget vand er løbet gennem Begtrup Vig siden Strandsborgs første sommerlejr. Men du kan stadig finde den gamle drengegang ved siden af gyngestativet. 

I dag er lejren ejet af Indre Mission. Strandsborgs bestyrelse står for at vedligeholde lejren, men både organisationer og private bruger lejren.  

Aktiviteter på lejren

De sidste 60 år er lejren blevet brugt til sommerlejre og søndagsskoler. Og det bliver den ved med. Der er arrangementer for børn og unge, hvor frivillige ledere bruger Strandsborgs lejrnatur som grobund til venskaber og inspiration. Du kan læse mere om Strandsborgs mange sommerlejre på www.lejr.dk.    

A

Add Your Heading Text Here

Værdigrundlag

Strandsborg er opført med det formål at være samlingssted for børn og unge. Lejrens formål er at tilrettelægge og afvikle lejre og aktiviteter, der oplærer og fastholder børn og unge i den kristne tro. 

Vi ønsker, at Strandsborg må være kendt for at sprede positive oplevelser og give sunde livsværdier til børn og unge. Når lejren udlejes til andre, fx private, foreninger, børnehaver, skoler, ol. forventes det, at lejrens formål respekteres, og at der værnes om lejrens renomme og omdømme. 

Det er af samme grund, at vi ikke udlejer Strandsborg til rusture, ungdomsfester ol.